Hoppa till sidans innehåll

Bland världsmästare och bowlingbebisar – en vanlig torsdag i Palatzet

12 SEP 2014 15:28
Hallen sjuder av liv och det diskuteras WTBA-profiler, senaste klotmodellerna och den stundande seriepremiären. Det märks att det drar ihop sig till allvar och kanske kan man känna av lite nervositet här och var.
  • Skapad: 12 SEP 2014 15:28

Hallens bowlare strömmar in i proshopen för att få några sista goda råd av Sveriges kanske bästa klädda klotborrare Dennis Eklund, som trots ett späckat schema alltid tar sig tid att komma med tips. Någon fingrar lite på ett handledsstöd – kan det kanske göra så att man får en extra strajk då och då?


Två av hallens yngsta stjärnor Vincent och Oliwer, är vana vid livet, pulsen och ljuden i hallen. De båda verkar också vara helt överens om att färgglada klot är att föredra framför svarta.

Mellan B-K Evas och Sturebys träning lånar jag hallens mest meriterade spelare Lena Sulkanen samtidigt som hon håller ett vakande öga över Vincent som hellre vill hämta röda och gula klot från klotreturerna än att sitta ner.

Grattis till återkomsten till Elitserien Lena! Det blev bara ett år i Allsvenskan, vad var det som gjorde att ni tog steget tillbaka direkt?

– Tack! Laget har många vinnarskallar och individuellt skickliga spelare och många växte med uppgiften när några normalt tongivande spelare saknades p.g.a. skador och graviditet.

Berätta lite om årets nya Evor.

– I år hälsar vi rutinerade och spärrsäkra Eva Tholf välkommen tillbaka till B-K Eva och vi tror att hon kommer vara med och tampas om en plats i A-laget. Vi välkomnar också Mia Eklöf som har sina bopålar på Gotland och meriter från spel i Stånga, Rosen och BK Högland. Mia kommer vara väldigt nyttig med sin rutin och sitt stabila spel. Therese Holmberg, som senast spelat för Team Ystad kommer sänka medelåldern i föreningen, och vi tror att hon kommer att utvecklas mycket under året. Sammantaget är vi mycket glada över våra nya medlemmar.

Vilken målsättning har B-K Evas tre lag i år?

– Målsättningen är att A-laget ska spela i Elitserien även nästa säsong och att Farmarlaget ska vara med och kvala om en plats i Allsvenskan. C-laget har ingen bestämd målsättning mer än att alla ska få spela matcher och utvecklas.

Vad blir nyckeln föratt lyckas med målsättningarna?

– Det kommer krävas att varje spelare är i nuet och lägger sin energi på rätt saker. Varje slag kommer ha betydelse, så det kommer krävas fullt fokus från alla spelare.

Hur ser du, ur B-K Evas perspektiv, på att Allsvenskan på damsidan bantas från tre till två serier nästa säsong?

– Det tycker jag är mycket positivt! Det kommer skapa större konkurrens och fler jämna matcher i Allsvenskan, vilket förbereder lagen för spel i Elitserien som i sin tur kommer hålla högre kvalitet.

Vilken typ av lag kommer publiken få se när B-K Eva står på banorna i år?

– Publiken kommer få se ett taggat gäng där laget är större än jaget. Vår lagkänsla är en stor och viktig del av vårt spel!

Tack för pratstunden och lycka till!

– Tack!

Skribent: Zoë Trender

Stöd BK Eva Stockholm
Registrera ditt spelkort nedan så är BK Eva med och delar på idrottsbidrag från Svenska Spel


Sponsorhuset
Handlar du på nätet? Gå via sponsorhuset och stöd BK Eva Stockholm

Postadress:
B-K Eva - Bowling
Lena Sulkanen, Hallongatan
13831 Älta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

  Vi är sponsrade av

Stalands Möbler

vbsbowlingab_hjälm brunswick_liten

Guldsponsor av
Eva-Turneringen 2017


BK Eva är hemmahörande i

Högdalens Bowlingpalatz