Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Swebowl


Swebowl

Bowlingkonceptet Strikejakten för barn 7-12 år lanserades i februari. Intresset har varit stort och flera föreningar runt om i landet är igång med det nya träningsverktyget.
 
Hösten är kommen och såväl damernas som herrarnas elitserie är i full gång. Ett av lagen som med stor sannolikhet firar denna söndagkväll är Kulladals BS som överraskade rejält när de gav Team Pergamon BC på nöten i Partille.
 
Det blev bara hemmavinster när Nordallsvenskan startade i helgen. Bodens BS vann ganska klart med 15-5 mot Piteå BK. De andra tre hemmavinnarna var Wilhelmina, Flash och Fjällräven.
 
Team Clan och IS Göta är fortsatt obesegrade i herrarnas Elitserie. Lagen möttes på lördagen och spelade oavgjort, 10-10, där Clans Alexander Tigerstrand slog 300. Även BK Kaskads förlustnolla är intakt efter en kämpaseger mot IKW/Köping BK.
 
Calluna och AIK har båda tre raka segrar medan Spader Dam F åkte på sin första förlust.
 
Fyra lag är fortsatt obesegrade efter två omgångar i årets Sydallsvenska. Bulltofta, Team Clan F, Team Pergamon och Örgryte har alla startat serien på bästa sätt.
 
Det blev hemmalagens dag i damernas Elitserie. BK Högland besegrade BK Hallandia och BK Merci vann mot Hammarby IF BF där Mercis Janina Lindberg inledde med 300. – Jättekul för egen del och en viktig seger för laget, säger en glad Janina Lindberg.
 
Nio matcher spelades i dagens Mellanallsvenska och de flesta av dem slutade med hemmasegrar, men tre lag lyckades ändå ta med sig 2 poäng hem från sina bortarundor.
 
I herrarnas Elitserie möts obesegrade lag i helgen. IS Göta möter Team Clan och BK Joker på bortaplan. – Kul men lite nervöst med en toppmatch direkt hemma på ny oljeprofil, säger Clans Kevin Lindbladh.
 
I damernas Elitserie spelas tre matcher i helgen. Nykomlingarna BK Hallandia har bortapremiär mot BK Högland och BK Cahoot och BK Merci tar emot Hammarby IF BF. – Vi ska fokusera på vårt eget spel och ha kul, säger Hallandias Yvonne Martinsson.
 
De regerande mästarna Team Pergamon åkte på en tung förlust i säsongspremiären. Joker var starkast i rivalmötet under onsdagskvällen och vann med 12-8. – Det var en otroligt bra laginsats av oss, säger Stefan Roos i Joker.
 
Nu är det dags att nominera spelare till Team Sweden Youth Academy 2023. Nytt för i år är att TSYA genomförs över kalenderår januari-december. Senast den 2 december behöver nomineringarna vara inskickade till Svenska Bowlingförbundet.
 
Stureby BK vann nykomlingsmötet mot BK Full House i Elitserien på söndagen. Stureby vann med hela 19-1 och slog även nytt distriktsrekord för Stockholm med 7557 totalt. – Sjukt bra match från vår sida idag, säger en nöjd Dennis Eklund i Stureby.
 
Hälften av matcherna i Sydallsvenskans första omgång på lördagen slutade 11-9 medan det i några av de andra matcherna var mycket höga siffror.
 
Alla lag som var på bortaplan fick med sig poäng hem den här helgen!
 

Stöd BK Eva Stockholm
Registrera ditt spelkort nedan så är BK Eva med och delar på idrottsbidrag från Svenska Spel


Sponsorhuset
Handlar du på nätet? Gå via sponsorhuset och stöd BK Eva Stockholm

Postadress:
B-K Eva - Bowling
Lena Sulkanen, Hallongatan
13831 Älta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: bkeva@bkeva.se

Se all info

 

  Vi är sponsrade av

Stalands Möbler

vbsbowlingab_hjälm brunswick_liten

Guldsponsor av
Eva-Turneringen 2017


BK Eva är hemmahörande i

Högdalens Bowlingpalatz