Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Swebowl


Swebowl

Det blev en efterlängtad seger när vinnaren av US Open korades på söndagskvällen. Efter att ha varit med i fem av de sju senaste Major-stegfinalerna vann äntligen Chris Via sin första titel. - Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.
 

Chris Via toppar stegen

(2021-04-11 12:47)
Det är klart för stegfinal i US Open och den kommer att ske utan svenskt deltagande. Jesper Svensson slutade som nummer 21, +1263 men hela 654 poäng från stegfinal.
 

Fredag i US Open

(2021-04-10 12:09)
I den fjärde rundan av US Open skulle 36 spelare bli 24, och det var ännu en runda med riktigt höga resultat. Högst av alla slog Jason Sterner med 1924. Chris Via hade 1905, inklusive tävlingens första 300-serie, och Bill O’Neill 1902.
 
Gotlandsveteranerna har inte spelat bowling på nästan ett år, ändå är klubben aktiv på hemsidan och nu senast planterade de skog och grillade tillsammans. - Vi försöker hålla i gång klubben med att göra lite olika saker, säger Tom Siltberg.
 
Senast den 20 maj skall nomineringarna till den landslagsförberedande ungdomsutbildningen Team Sweden Youth Academy vara inne. - Man får lära sig väldigt mycket, säger Nora Johansson.
 
När US Open på PBA-touren avslutade kvalet i natt ökade resultatnivån kraftigt och kvalgränsen drogs mycket högre än väntat. - Vi visste att det skulle bli högre siffror, men trodde kanske inte på riktigt så här högt, säger Martin Larsen.
 

Sök Elitidrottsstipendium

(2021-04-08 13:00)
2 maj går ansökningstiden ut för Elitidrottsstipendiet som ger 50 000 kr till 50 elitidrottare som kombinerar sin satsning med eftergymnasiala studier. - För vissa kan det innebära att du inte behöver jobba parallellt, säger Anneli Blomqvist.
 
En helt platt 40 fots profil gjorde att US Opens andra kvaldag blev en riktig utmaning för världens bästa bowlare på den amerikanska proffstouren. - Betydligt svårare, säger Karl Wahlgren.
 
Fem dagar, 48 serier på fyra olika utmanande oljeprofiler mot världens bästa spelare. Vissa kallar US Open på PBA touren för det ultimata testet inom bowling. - Det tar oftast väldigt hårt på det mentala spelet, säger Pontus Andersson.
 
Den första april kom regeringen med besked om ytterligare en miljard i stöd till idrotten. På grund av detta ändrar Riksidrottsförbundet datumen i ansökan om kompensationsstöd.
 
I en dramatisk finalserie mot dansken Thomas Larsen fick Jesper Svensson chansen. Tre strike i sista rutan och en ny major-titel skulle vara ett faktum, men sjuan grinade svenskstjärnan i ansiktet och 25-åringen slutade tvåa i USBC Masters.
 
Jesper Svensson fortsätter skriva bowlinghistoria. 25-åringen från Vimmerby är klar för titelmatch i USBC Masters efter att ha gått helt obesegrad genom matchspelet. – Det är dags att vinna en ny major, säger Svensson.
 
Efter bland annat jättedrama mot stjärnspelaren EJ Tackett är Jesper Svensson bara en seger i från att vara klar för stegfinal i USBC Masters. Nu väntar möte med en doldis. – Nyckeln blir nog att sätta press tidigt, säger Jesper Svensson.
 
Normalt brukar Junior-EM spelas under påskveckan, även om det inte varit så under de två senaste åren. Därför ska vi under den här helgen se tillbaka på de tre senaste JEM som faktiskt spelats. Här avslutningskrönikan från JEM 2017.
 
Årets Aprilskämt 2021 från Svenska Bowlingförbundet var att styrelsen skulle lägga fram ett förslag om att spela nationella serien i spelformen Bakers.
 

Stöd BK Eva Stockholm
Registrera ditt spelkort nedan så är BK Eva med och delar på idrottsbidrag från Svenska Spel


Sponsorhuset
Handlar du på nätet? Gå via sponsorhuset och stöd BK Eva Stockholm

Postadress:
B-K Eva - Bowling
Lena Sulkanen, Hallongatan
13831 Älta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: bkeva@bkeva.se

Se all info

 

  Vi är sponsrade av

Stalands Möbler

vbsbowlingab_hjälm brunswick_liten

Guldsponsor av
Eva-Turneringen 2017


BK Eva är hemmahörande i

Högdalens Bowlingpalatz