Hoppa till sidans innehåll

Nyfiken på bowling


Många vet vad bowling är, men få vet att det är en sport med organiserad verksamhet, halligor, klubbar, lag, seriesystem, para-verksamhet och mästerskap.

DET PASSAR ALLA

Bowling utövas av damer och herrar i alla åldrar. Det passar alla. ALLA! Det spelar ingen roll om du är lång eller kort, stor eller liten, gammal eller ung och du behöver inga förkunskaper för att börja bowla. Att spela bowling är mer fysisk träning än många tror, men det går att göra lättare genom att börja med lättare klot. Friskvårdsbidraget gäller även för bowling. Det krävs ingen speciell fysik för att börja bowla, men lite bollsinne och erfarenhet från andra sporter är ofta en fördel. 

FRISKVÅRDSBIDRAGET GÄLLER

Det går att bowla ensam eller tillsammans med andra och du kan välja att bowla hur ofta eller sällan som passar dig. 

För många bowlare innebär bowlingen ett socialt sammanhang och lagkamrater. För andra är det spänningen inför hur många käglor som kommer ramla efter att ha skickat iväg klotet. För elitspelaren kan adrenalinet i avgörandet ögonblicket av jämna matcher vara det bästa.

HALLIGA I DIN BOWLINGHALL

Ett enkelt sätt att prova på att bowla lite mera är att delta i en halliga på en vardagskväll. I halligan spelar du 3 serier i lag om 3 personer. Utrustning går att låna i hallen och det behövs ingen licens för att delta. Kontakta en bowlinghall med sportbowling och fråga om halliga. Bowlinghallar med sportbowling går att hitta här

Bowlingklubbar har abonnerade träningstider och spelar ligamatcher på helgerna i lag om 8 personer. Vill du börja bowla mer är det en bra idé att ta kontakt med en klubb i din bowlinghall. Alla bowlingklubbar söker efter nya aktiva spelare. 

B-K EVA är en dambowlingklubb i Högdalen i Stockholm. Vi tränar tisdagar och torsdagar och söker alltid efter nya damer som vill börja spela med oss. Om du har några frågor eller vill börja träna med oss, skicka ett email till This is a mailto link . Det finns även flertalet herrklubbar i Högdalen och för att hitta din klubb kontaktar du enklast din närmsta bowlinghall med sportbowling och frågar om vilka klubbar som finns i hallen.

EGET KLOT

Ofta blir det roligare att spela med sin egen utrustning. Ett startpaket med utrustning brukar innehålla ett klot, bowlingskor samt borrning av fingerhål i klotet (anpassade efter dina fingrar). Ett startpaket kostar från ca 2300 kr och kan köpas i en proshop. Proshop finns i anslutning till vissa bowlinghallar. I Stockholm finns det till exempel på Högdalens Bowlingpalatz , Bowl-O-Rama och Perfect Strike Brännkyrka. 

Uppdaterad: 13 APR 2020 14:10 Skribent: Anneli Blomqvist
E-post: Adressen Gömd

Stöd BK Eva Stockholm
Registrera ditt spelkort nedan så är BK Eva med och delar på idrottsbidrag från Svenska Spel


Sponsorhuset
Handlar du på nätet? Gå via sponsorhuset och stöd BK Eva Stockholm

Postadress:
B-K Eva - Bowling
Lena Sulkanen, Hallongatan
13831 Älta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

  Vi är sponsrade av

Stalands Möbler

vbsbowlingab_hjälm brunswick_liten

Guldsponsor av
Eva-Turneringen 2017


BK Eva är hemmahörande i

Högdalens Bowlingpalatz